Cobler cu mere şi sos caramel

cobler jpeg

Odată cu venirea toamnei, se dă startul sezonului de deserturi cu mere. Primul pe care trebuie să-l încerci este este coblerul cu mere şi sos caramel.

De ce ai nevoie

Pentru cobler

5 mere

1 lingură zeamă de lămâie

50 g zahăr brun

50 g zahăr alb

scorţişoară, după gust

8 biscuiţi simpli

Pentru sosul caramel

400 g lapte condensat, pentru prăjituri

1 lingură zahăr

½ linguriţă esenţă de vanilie

4 linguri lapte

Cum se prepară

Dai drumul la cuptor. Amesteci merele, descojite şi tăiate cubuleţe cu zahărul, zeama de lămâie şi scorţişoara. Aşezi merele într-o tavă cu hârtie de copt, într-un strat, pui peste ele biscuiţii şi dai tava la cuptor 25-30 de minute.

Pentru sos, combini laptele cu zahărul şi esenţa de vanilie şi, îl pui pe foc şi amesteci încontinuu până se îngroaşă şi capătă nuanţa caramelului. Pui desertul în farfurii şi torni deasupra sosul caramel.

Sursa http://kjandcompany.co

http://kjandcompany.co