Cobler cu mere şi sos caramel

Odată cu venirea toamnei, se dă startul sezonului de deserturi cu mere. Primul pe care trebuie să-l încerci este este coblerul cu mere şi sos caramel.
De ce ai nevoie
Pentru cobler
5 mere
1 lingură zeamă de lămâie
50 g zahăr brun
50 g zahăr alb
scorţişoară, după gust
8 biscuiţi simpli
Pentru sosul caramel
400 g lapte condensat, pentru prăjituri
1 lingură zahăr
½ linguriţă esenţă de vanilie
4 linguri lapte
Cum se prepară
Dai drumul la cuptor. Amesteci merele, descojite şi tăiate cubuleţe cu zahărul, zeama de lămâie şi scorţişoara. Aşezi merele într-o tavă cu hârtie de copt, într-un strat, pui peste ele biscuiţii şi dai tava la cuptor 25-30 de minute.
Pentru sos, combini laptele cu zahărul şi esenţa de vanilie şi, îl pui pe foc şi amesteci încontinuu până se îngroaşă şi capătă nuanţa caramelului. Pui desertul în farfurii şi torni deasupra sosul caramel.
Sursa http://kjandcompany.co