Compot de piersici

compot de piersici jpeg

Fructe de sezon, piersicile pot fi ingredientul vedetă al unui compot gustos.

Ce ai nevoie

3 kg piersici mari coapte 1,5 kg zahăr 5 plicuri zahăr vanilat

Cum se prepară

Se aleg piersici coapte, dar mai tari. Se opăresc 2 minute în apă clocotită, se curăţă de coajă şi se scot sâmburii. Se aşază jumătăţile de piersici în borcane de 800 g. Se toarnă apă într-un borcan cu piersici, se scoate apoi într‑un vas gradat pentru a măsura câtă apă este necesară pentru un borcan, apoi se înmulţeşte cu numărul borcanelor pline cu piersici.

Într-un vas mare, se pune cantitatea de apă necesară pentru toate borcanele, se adaugă câte 2-3 linguri de zahăr şi câte ½ pacheţel de zahăr vanilat pentru fiecare borcan şi se încălzeşte, la foc mic, amestecând mereu până se topeşte zahărul. Se lasă să se răcească, apoi se toarnă peste fructele din borcane şi se înfiletează capacele. Se înfăşoară borcanele în hârtie, se pun într-un vas mare, se toarnă peste ele apă şi se lasă la fiert, la foc mic, circa 30 de minute din momentul în care apa dă în clocot. Se scot de la sterilizat după ce se răcesc complet şi se pun în cămară până în momentul consumării.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg