Conopidă cu sos de smântână

conopida cu sos de smantana shutterstock 55787977 jpeg

Cea mai rapidă şi gustoasă reţetă de conopidă şi sos de smântână!

Ingrediente

1 conopidă mare, albă şi deasă

Pentru sosul de smântână

500 g smântână dulce de gătit 150 g caşcaval ras 40 g unt 100 g măsline feliate 2 căţei usturoi mărar verde sare piper

Cum se prepară

Se spală conopida sub jet de apă rece şi se lasă circa 30 de minute în apă cu puţin oţet. Se clăteşte din nou cu apă rece şi se fierbe (întreagă) în apă cu sare circa 20 de minute, până se pătrunde bine. Se scurge, iar zeama în care a fiert se păstrează.

Se topeşte untul într-o tigaie, se adaugă smântâna, caşcavalul ras, măslinele feliate, puţină zeamă în care a fiert conopida şi se condimentează cu sare şi piper, după gust. Se lasă până se topeşte caşcavalul, se ia tigaia de pe foc, se pune mărar verde tocat, după gust, şi usturoiul pisat.

Se aşază conopida pe un platou mai adânc, se toarnă sosul cu măsline peste ea şi se serveşte imediat.

sursa foto: Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg