Conopidă pane

Masa nu ar mai fi masă şi nici bucătăreasa aşa frumoasă, dacă nu ai prepara în casă bunătăţi din legumele care se găsesc acum din belşug în piaţă.
Ingrediente
1 conopidă ulei (pentru prăjit)
2 ouă
150 g făină
200 ml bere
1 lingură ulei
piper
Mod de preparare
Speli bine conopida şi o rupi în bucăţi potrivit de mari. O laşi la scurs. Între timp, pregăteşti aluatul Tempura; spargi ambele ouă într-un bol, adaugi un praf de piper şi le baţi bine. Pui în ploaie făina, amesteci bine, torni şi berea şi baţi în continuare cu un tel. La sfârşit, încorporezi uleiul şi mai amesteci 1-2 minute. Iei fiecare bucheţel de conopidă în parte, îl treci prin făină, prin aluat, scurgi, şi îl prăjeşti în ulei încins. Poţi servi cu sos de maioneză şi usturoi.