Costiţă de porc cu miere la cuptor

costita de porc cu miere la cuptor jpeg

O masă săţioasă trebuie să fie şi sănătoasă. Iată, aşadar, o reţetă delicioasă de costiţă de porc cu miere la cuptor. Va ieşi foarte proaspătă şi numai bună cu cartofi ţărăneşti la cuptor. Varianta de costiţă la cuptor probabil vă este foarte cunoscută, dar această reţetă este foarte bună, întrucât nu se pune sare, ci doar condimente pentru carnea de porc. Neapărat să folosiţi folie de aluminiu deasupra cărnii de porc, se va prepara mult mai repede, în plus aromele zarzavaturilor şi condimentelor îşi vor lăsa savoarea. Pentru cine doreşte picant poate adăuga un ardei iute sau puţină rădăcină de ghimbir ras, în funcţie de preferinţele fiecăruia.

Ingrediente Costiţă de porc cu miere la cuptor:

  • Jumătate de kg de costiţe de porc
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 ceapă mare
  • Jumătate de kg de cartofi
  • 2 roşii
  • 1 ardei
  • 1 gogoşar
  • 100 ml de vin roşu
  • Piper
  • 1 linguriţă curry
  • Cimbru
  • Condimente pentru grătar
  • 3 linguriţe de miere

Mod de prepare Costiţă de porc cu miere la cuptor:

Se spală bine costiţa, apoi se porţionează de-a lungul coastelor şi se condimentează cu piper, cimbru, curry şi condimente speciale pentru grătar. Apoi, se lasă la macerat o oră în frigider. Ceapa şi usturoiul se curăţă, se spală şi se taie mărunt. ardeiul, gogoşarul şi roşiile se taie rondele.

Într-un vas termorezistent încăpător se pun costiţele de porc, împreună cu ceapa, usturoiul, gogoşarul, ardeiul şi roşiile la cuptor. Se lasă timp de 10 minute, apoi se toarnă şi vinul, se pune mierea şi se aşază frumos cartofii rondele peste carne. Se acoperă cu folie de aluminiu şi se bagă iar în cuptor. Nu se foloseşte apă, ulei sau unt, iese o masă foarte sănătoasă şi săţioasă.

Se serveşte cald alături de murături sau de o salată de varză proaspătă cu mult oţet şi mărar. Oţetul va ajuta la o digestie mai rapidă, nepermiţând grăsimilor să se depună. Poftă bună!