Cotlet de porc cu cartofi gratinaţi

Cui nu îi plac cartofii? Mai ales dacă sunt gratinaţi şi îi prepari alături de un cotlet de porc apetisant. Încearcă şi tu reţeta pe care ţi-o propunem astăzi.
Ingrediente
4 cotlete de porc
150 g cartofi, feliaţi
450 ml apă fiartă
150 ml lapte
100 g brânză cheddar
ceapă verde tocată, după gust
5 fâşii bacon afumat
2 linguriţe cimbru
sare
piper
Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la 200 °C. Condimentezi carnea de porc cu sare şi piper, după gust. Rumeneşti într-o tigaie, timp de 3 minute, pe ambele părţi. Într-un vas termorezistent torni apa şi laptele. Adaugi cartofii feliaţi rondele, brânza rasă, ceapă verde şi cimbru. Amesteci cu 3 fâşii de bacon, tăiat bucăţele.
Aşezi cotletele de porc. Acoperi şi dai la cuptor, pentru 25 de minute. Mai laşi 5-10 minute, fără capac. Presari restul de bacon. Serveşti cu extra ceapă verde, dacă vrei.
Sursa https://www.pillsbury.com