Cotlet de porc cu cartofi gratinaţi

cotlet de porc cu cartofi jpeg

Cui nu îi plac cartofii? Mai ales dacă sunt gratinaţi şi îi prepari alături de un cotlet de porc apetisant. Încearcă şi tu reţeta pe care ţi-o propunem astăzi.

Ingrediente

4 cotlete de porc

150 g cartofi, feliaţi

450 ml apă fiartă

150 ml lapte

100 g brânză cheddar

ceapă verde tocată, după gust

5 fâşii bacon afumat

2 linguriţe cimbru

sare

piper

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 200 °C. Condimentezi carnea de porc cu sare şi piper, după gust. Rumeneşti într-o tigaie, timp de 3 minute, pe ambele părţi. Într-un vas termorezistent torni apa şi laptele. Adaugi cartofii feliaţi rondele, brânza rasă, ceapă verde şi cimbru. Amesteci cu 3 fâşii de bacon, tăiat bucăţele.

Aşezi cotletele de porc. Acoperi şi dai la cuptor, pentru 25 de minute. Mai laşi 5-10 minute, fără capac. Presari restul de bacon. Serveşti cu extra ceapă verde, dacă vrei.

Sursa https://www.pillsbury.com