Crap la cuptor cu sos de roşii şi măsline

Pregătiţi-vă pentru cina din această seară cu peşte la cuptor cu sos de roşii şi măsline, un fel de mâncare care va atrage la masă întreaga familie. Chiar şi pe cei care nu iubesc peştele în farfurie.
Ingrediente pentru peşte la cuptor cu sos de roşii şi măsline
1 crap de 1,5 kg 1 cepă 200 g măsline feliate 5 linguri ulei 1 lingură sos de roşii boia de ardei dulce 1 lămâie 1 pahar de vin alb 3 căţei de usturoi sare piper boabe
Mod de preparare pentru peşte la cuptor cu sos de roşii şi măsline
Se curăţă peştele de solzi şi de intestine, se îndepărtează capul, se dezosează, se spală, se zvântă bine cu şerveţele absorbante, se sărează şi se lasă să stea 30 de minute la rece.
Între timp, se taie ceapa felii subţiri, se aşază pe fundul unei forme termorezistente împreună cu usturoiul tocat mărunt, sosul de roşii, vinul, sare, măslinele, boia de ardei şi boabe de piper.
Deasupra se aşază peştele. Se stropeşte cu ulei şi zeamă de lămâie, după care se introduce la cuptor, la foc potrivit, pentru aproximativ 60 de minute. La jumătatea duratei de preparare, peştele se întoarce şi se stropeşte din când în când cu sosul din tavă.
Când este gata, peştele se scoate pe un platou mare şi se serveşte garnisit cu ceapa din vas. Aţi obţinut cel mai bun peşte la cuptor cu sos de roşii şi ceapă!