Cremă de ciocolată cu cafea
Deserturile cu ciocolată sunt plăcerea noastră nevinovată, pe care ne-am dori să ne-o permitem în orice moment al zilei. Iar dacă alegem această cremă de ciocolată cu cafea, parcă orice moment greu e mai uşor de depăşit.
De ce ai nevoie pentru cremă de ciocolată cu cafea
45 g ciocolată neagră
1 lingură nes
100 g zahăr pudră
2 linguri cacao
2 linguri făină
400 ml lapte
40 g smântână
1 praf de sare
½ linguriţă esenţă de vanilie
Cum se prepară cremă de ciocolată cu cafea
Amesteci zahărul pudră cu nesul, făina şi cacaua. Adaugi un praf de sare şi torni treptat laptele. Amesteci bine să nu se formeze cocoloaşe şi aşezi vasul pe foc mic, amestecând constant până se îngroaşă. Dai deoparte şi pui ciocolata ruptă bucăţi, esenţa de vanilie şi smântâna. Torni crema în pahare, o laşi la răcorit, după care o bagi la frigider.