Cremă de dovlecei

1366728400 4248crema 20de 20dovlecei jpeg

Sănătoasă şi gustoasă, încearcă şi tu reţeta de cremă de dovlecei!

Ingrediente pentru cremă de dovlecei

250 g dovlecei

10 g făină

100 ml lapte

25 g smântână

un vârf de cuţit de sare

2 rămurele de mărar

½ l apă

50 g nuci

Mod de preparare cremă de dovlecei Pui apa la fiert şi când clocoteşte adaugi dovleceii curăţaţi de coajă şi tăiaţi cuburi mici. Îi acoperi cu un capac şi îi laşi să fiarbă. Apoi îi scurgi şi păstrezi zeama. Între timp, desfaci făina în lapte astfel încât să obţii un sos alb, nefiert.

Pasezi dovleceii foarte fierţi, amesteci piureul cu sosul alb, diluezi cu zeamă în care au fiert dovleceii şi pui din nou pe foc pentru două clocote. Laşi supa să se răcorească, îi pui smântâna, nucile şi mărarul tocat şi serveşti călduţă, nu fierbinte!