Cremă de iaurt cu sos de roşii

crema de iaurt cu sos de rosii jpeg

Uşor, de vară, aromat şi apetisant! Prepară această cremă de iaurt cu sos de roşii.

Ingrediente (2 porţii)

200 g iaurt gras 200 ml smântână lichidă 1 praf sare 5 g gelatină 2 linguri sos de roşii

Cum se prepară

Pui iaurtul la scurs. Înmoi gelatina în puţină apă rece, apoi o pui la dizolvat în 3-4 linguri de apă caldă. Amesteci iaurtul şi când gelatina s-a dizolvat, adaugi câte 1-2 linguri din compoziţia de iaurt, apoi încorporezi în restul de iaurt.

Mixezi smântâna până devine consistentă, adaugi praful de sare şi baţi până se întăreşte şi devine pufoasă. O încorporezi în compoziţia de iaurt, amestecând uşor cu o lingură de lemn. O împarţi în două boluri.

Laşi la rece să se întărească. Apoi răstorni castroanele şi pui pe deasupra câte o lingură de sos de roşii.