Cremă de iaurt cu sos de roşii
Uşor, de vară, aromat şi apetisant! Prepară această cremă de iaurt cu sos de roşii.
Ingrediente (2 porţii)
200 g iaurt gras 200 ml smântână lichidă 1 praf sare 5 g gelatină 2 linguri sos de roşii
Cum se prepară
Pui iaurtul la scurs. Înmoi gelatina în puţină apă rece, apoi o pui la dizolvat în 3-4 linguri de apă caldă. Amesteci iaurtul şi când gelatina s-a dizolvat, adaugi câte 1-2 linguri din compoziţia de iaurt, apoi încorporezi în restul de iaurt.
Mixezi smântâna până devine consistentă, adaugi praful de sare şi baţi până se întăreşte şi devine pufoasă. O încorporezi în compoziţia de iaurt, amestecând uşor cu o lingură de lemn. O împarţi în două boluri.
Laşi la rece să se întărească. Apoi răstorni castroanele şi pui pe deasupra câte o lingură de sos de roşii.