Cremă de sardine cu brânză de vaci

Ştiai că din anul 1820, sardina se găseşte şi la conservă? Ideea îi aparţine lui Pierre-Joseph Colin, un cofetar din Nantes, Franţa. Conservele de peşte în ulei de măsline pot fi păstrate în cămară mult timp.
Ingrediente
5-6 sardine afumate 150 g brânză de vaci 100 g smântână 3 linguriţe hrean răzuit 1/2 lămâie 1 legătură ceapă verde 3 linguriţe seminţe susan negru 1 legătură mărar piper sare
Mod de preparare
Speli peştele şi înlături pieliţa şi toate oasele. Tai în bucăţi, le mixezi cu brânza, smântâna, hreanul şi amesteci. Trebuie să obţii o pastă fină, omogenă. Presari puţin piper şi sare după gust, adaugi zeama de lămâie şi toci mărarul şi ceapa verde. Încorporezi verdeaţa în pasta de peşte, odată cu seminţele de susan negru. Serveşti cu pâine prăjită. Eventual, păstrezi pentru ornat frunze de ceapă verde tocate şi seminţe de susan negru.