Cremă de unt picantă

Dacă te-ai săturat de banalul unt, poţi încerca această reţetă de cremă de unt picantă. Nu e nevoie decât de câteva ingrediente.
Ingrediente
1 cană unt 6 căţei usturoi rumenit 2 linguri ardei iuţi rumeniţi şi pisaţi 1 lingură oţet balsamic 1 lingură pătrunjel tocat 1 lingură miere
Mod de preparare
Adaugă toate ingredientele într-un blender şi procesează până când sunt foarte bine amestecate. Pune întreaga cremă într-un vas închis ermetic şi lasă la frigider cel puţin 2 ore pentru a se răci şi a permite să se combine toate aromele. Îl poţi întinde pe pâine prăjită, peste legume, pui sau peşte.
Pentru rumenirea usturoiului, iată care este metoda pe care ţi-o propunem:
1. În primul rând e nevoie de cel puţin o căpăţână de usturoi întreagă.
2. Încinge cuptorul şi îndepărtează foile în plus care învelesc fiecare căpăţână, pâstrând-o doar pe cea care strânge căţeii.
3. Cu un cuţit ascuţit, taie vârful căpăţânii de usturoi, expunând astfel şi o parte din căţei. Într-un vas termorezistent, aşezi căpăţânile de usturoi peste care torni puţin ulei de măsline.
4. Acoperă vasul cu o folie de aluminiu şi lasă la copt timp de jumătate de oră până când se înmoaie căţeii de usturoi. Poţi încerca dacă s-au făcut cu o furcliţă sau o scobitoare.
5. Lasă să se răcească. Ia fiecare căţel de usturoi şi apasă-l până scoţi pasta din el.
sursa: tsgcookin.com