Cremă de vanilie cu frişcă

Uşor şi rapid de preparat, această cremă de vanilie cu frişcă este desertul perfect.
Ingrediente pentru cremă de vanilie cu frişcă
3 ouă 150 g zahăr 2 plicuri zahăr vanilat 150 ml lapte dulce
Pentru garnitură
300 g frişcă
ciocolată rasă
Mod de preparare pentru cremă de vanilie cu frişcă
Se freacă gălbenuşurile cu 100 g zahăr, se diluează cu lapte, apoi se pune pe bain-marie şi se bate continuu până se îngroaşă. Se ia de pe foc, se adaugă zahărul vanilat, se amestecă bine şi se lasă la răcit.
Separat, se bat albuşurile spumă, se adaugă treptat restul de zahăr şi se bate continuu până se întăreşte bine. În compoziţia de gălbenuşuri se adaugă spuma de albuşuri şi jumătate
din frişcă. Se amestecă uşor. Compoziţia se pune în cupe, care se ţin la rece 2-3 ore. Crema de vanilie cu frişcă se serveşte ornată cu ciocolată rasă deasupra.