Cremşnit de vanilie cu glazură

cremsnit glazura vanilie jpeg

Cu o aromă inconfundabilă şi de-a dreptul irezistibilă, vanilia face din multe prăjituri un deliciu de neuitat.

Ingrediente

1 pachet aluat foitaj 4 gălbenuşuri 100 g zahăr 100 g făină 1 l lapte 1 păstaie vanilie

2 albuşuri

150 g zahăr pudră

Mod de preparare

Întinzi pe câte o tavă două foi de aluat foitaj, le înţepi din loc în loc cu o furculiţă şi le coci separat aproximativ 20 de minute, până se rumenesc. Între timp, prepari crema. Gălbenuşurile le amesteci cu făina, zahărul şi torni treptat laptele. Compoziţia o pui pe baie de aburi, adaugi păstaia de vanilie şi amesteci continuu până devine o cremă. Când este gata, o laşi deoparte să se răcească. Pentru glazură, cu o lingură de lemn baţi albuşurile cu zahărul cernut pe care-l adaugi treptat. Ungi una dintre foi cu cremă, acoperi cu cealaltă foaie şi ornezi cu glazură. Dai prăjitura la frigider aproximativ 4 ore înainte să o serveşti.