Crochete de mozzarella cu sos marinara

Crochetele trebuie neapărat servite alături de un sos, iar cel marinara este alegerea cea mai bună.
De ce ai nevoie pentru sos
200 g sos de roşii
2 căţei de usturoi
pătrunjel
oregano
2 linguri ulei de măsline
sare
piper
Pentru crochete
2 bile mai mari de mozzarella
200 g pesmet
½ linguriţă pudră de usturoi
pătrunjel uscat
sare
2 ouă
100 g făină
ulei, pentru prăjit
Cum se prepară crochetele
Pentru sos, toci căţeii de usturoi şi-i rumeneşti în ulei aproximativ 30 de secunde, apoi adaugi sosul de roşii, pătrunjel, oregano, sare şi piper, după gust. Amesteci şi laşi 2-3 minute să fiarbă la foc mic, pentru a se amesteca aromele.
Pentru crochete, amesteci pesmetul cu pudra de usturoi, pătrunjel şi sare.
Baţi ouăle şi pui într-un vas făina, apoi feliezi bilele de mozzarella. Treci feliile de mozzarella prin făină, apoi prin ou, prin pesmet, apoi din nou prin făină, ou şi pesmet. Le rumeneşti în ulei apoi le scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei. Le serveşti cu sos marinara.