Crochete italiene de cartofi

Pot fi preparate simple sau umplute şi cu brânză mozzarella. În ambele cazuri crochetele vor fi pur şi simplu delicioase. Noi vă propunem varianta simplă.
De ce ai nevoie pentru crochete italiene de cartofi
Pentru crochete
750 g cartofi fierţi pasaţi
1 ou
25 g brânză tare
1 lingură pătrunjel
sare
piper
Pentru crustă
50 g făină
2 ouă
1 lingură apă
100 g pesmet
ulei, pentru prăjit
Cum se prepară crochete italiene de cartofi
Amesteci cartofii pasaţi cu oul, brânza rasă, pătrunjelul şi sare şi piper după gust. Din această compoziţie ies aproximativ 20 de crochete, pe care le formezi cu mâna umedă. Treci crochetele prin făină, ouăle bătute cu apa şi, la final, prin pesmet. Le prăjeşti în ulei încins până când se rumenesc pe toate părţile. Le scoţi pe şervete de hârtie pentru a se absorbi excesul de ulei. Le serveşti calde.
Sursa foto http://www.shelovesbiscotti.com