Crostini cu unt şi verdeaţă

Gata în numai 20 de minute, aceste aperitive sunt perfecte pentru orice ocazie, fie ea festivă ori nu.
Ingrediente
½ franzelă albă 1 căţel usturoi 50 g parmezan 200 g unt 1 fir ceapă verde 1 crenguţă tarhon verde ½ legătură pătrunjel 1 crenguţă cimbru verde coaja rasă de la ½ lămâie 2 linguriţe zeamă lămâie sare ulei de măsline
Mod de preparare
Se taie pâinea felii de un deget grosime şi se acoperă cu un şervet. Se toacă foarte fin verdeţurile şi se mixează în blender împreună cu untul înmuiat la temperatura camerei şi cu usturoiul tăiat în patru. Se adaugă zeama şi coaja rasă de lămâie peste pasta de unt, se condimentează cu sare, după gust, şi se mai mixează câteva secunde. Se stropesc feliile de pâine cu puţin ulei de măsline, se pune pe ele pastă de unt şi se presară cu parmezan tăiat cu cuţitul de curăţat legume. Dacă rămâne pastă de unt, aceasta se pune într-o folie alimentară şi se poate păstra la frigider o săptămână.