Cum se prepară Basler Läckerli, biscuiţii aromaţi elveţieni

Un desert tradiţional elveţian, biscuiţii Basler Läckerli se servesc în special în sezonul rece, la cafea sau la ceai. Iată cum se prepară îndrăgitul desert!
Ai nevoie de
300 g făină
1 linguriţă praf de copt
225 g miere
150 g zahăr
scorţişoară
nucşoară
cuişoare
1 portocală
1 lămâie
100 g migdale
50 ml apă
Pentru glazură
75 g zahăr pudră
45 ml apă
Cum se prepară
Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Amesteci făina cu praful de copt. Separat, combini mierea, zahărul, scorţişoară, nucşoară şi cuişoare, după gust. Pui pe baie de aburi şi amesteci până când se dizolvă zahărul. Dai deoparte, adaugi coaja de lămâie şi portocală rasă, migdalele, apa şi omogenizezi. Pui făina şi întinzi compoziţia în tavă. O ţii la cuptor 15-10 de minute, până când se rumeneşte uşor pe deasupra, apoi, cât timp blatul este cald, porţionezi biscuiţii.
Pentru glazură, combini zahărul cu apa până obţii o pastă. Pui glazura peste biscuiţi.
Sursa https://pizzarossa.me