Cum se prepară Basler Läckerli, biscuiţii aromaţi elveţieni

biscuiti jpeg

Un desert tradiţional elveţian, biscuiţii Basler Läckerli se servesc în special în sezonul rece, la cafea sau la ceai. Iată cum se prepară îndrăgitul desert!

Ai nevoie de

300 g făină

1 linguriţă praf de copt

225 g miere

150 g zahăr

scorţişoară

nucşoară

cuişoare

1 portocală

1 lămâie

100 g migdale

50 ml apă

Pentru glazură

75 g zahăr pudră

45 ml apă

Cum se prepară

Dai drumul la cuptor şi tapetezi o tavă. Amesteci făina cu praful de copt. Separat, combini mierea, zahărul, scorţişoară, nucşoară şi cuişoare, după gust. Pui pe baie de aburi şi amesteci până când se dizolvă zahărul. Dai deoparte, adaugi coaja de lămâie şi portocală rasă, migdalele, apa şi omogenizezi. Pui făina şi întinzi compoziţia în tavă. O ţii la cuptor 15-10 de minute, până când se rumeneşte uşor pe deasupra, apoi, cât timp blatul este cald, porţionezi biscuiţii.

Pentru glazură, combini zahărul cu apa până obţii o pastă. Pui glazura peste biscuiţi.

Sursa https://pizzarossa.me

https://pizzarossa.me