Desert cu orez şi nucă

Rapid, bun, săţios. Desertul ideal pentru oricine.
Ingrediente
1 cană orez 4 căni lapte 4 linguri zahăr 100 g miez de nucă 50 g stafide 2 linguri rom 1 măr mic roşu 1 măr mic verde coajă rasă de portocală 1 praf de sare
Cum se prepară
Se spală orezul în multe ape şi se lasă la înmuiat o oră în apă rece. Stafidele se pun la înmuiat în rom amestecat cu puţină apă caldă. Se pune laptele la fiert cu zahărul şi un praf de sare şi când dă în clocot se adaugă orezul şi se lasă să fiarbă, la foc mic, amestecând foarte des.
Când s-a fiert orezul, se adaugă stafidele scurse. Se ia vasul de pe foc, se pune miezul de nucă şi se amestecă uşor, ca să se omogenizeze. Se acoperă cu un capac, se lasă să se răcorească, după care se pun felii de mere curăţate de seminţe şi se amestecă uşor. Deasupra se presară coajă rasă de portocală.
sursa foto: Shutterstock