Desert cu pere, frişcă şi fursecuri

desert cu pere frisca si fursecuri jpeg

Pere, frişcă şi fursecuri într-un desert simplu de preparat şi...simplu de mâncat!

Ce ai nevoie 3 pere 200 g frişcă 100 g vişine zaharisite (sau stafide) 1 compot de pere frunze de mentă

150 g unt

100 g zahăr

270 g făină

1 ou

1 praf de copt

1 linguriţă scorţişoară măcinată

50 g zahăr pudră

Mod de preparare

Pentru fursecuri, se mixează untul cu zahărul, se pune oul, iar la sfârşit se adaugă făina cernută cu praful de copt. Se frământă apoi compoziţia până se formează un aluat omogen, mai vârtos, dar elastic. Se lasă la rece circa 30 de minute. Din aluatul rece se formează, cu palmele umezite uşor, biluţe de mărimea cireşelor, care se aplatizează puţin, apoi se aşază în tava tapetată cu folie specială pentru copt. Se coc în cuptorul preîncălzit circa 15 minute. Cât sunt călduţe se pudrează cu scorţişoară amestecată cu zahăr pudră şi se lasă să se răcească complet. Se curăţă perele de coajă şi se taie în jumătate sau sferturi, pe lungime. Se pune câte o bucată de pară în cupa sau paharul de servit, se adaugă câteva fursecuri, vişine zaharisite (sau stafide), pere din compot tăiate cubuleţe şi peste toate se adaugă frişcă (vezi în imagine). Se decorează cu frunze de mentă şi se servesc.