Dovlecei gratinaţi FOTO

Dovlecei gratinati cu cascaval si parmezan jpeg

Dacă îţi plac dovleceii, trebuie să încerci această reţetă. Vei fi impresionată de cât de simplă este, dacă stai să te gândeşti că doar amesteci feliuţele de dovlecei cu ierburi aromatice uscate şi proaspete, cu puţin caşcaval, şi apoi le dai la cuptor. Rezultatul este de-a dreptul delicios!

Ingrediente

2 dovlecei galbeni potriviţi, feliaţi 2 dovlecei verzi potriviţi, feliaţi (sau 4 dacă nu găseşti galbeni) 2-4 linguri busuioc proaspăt 2 linguri ceapă verde tăiată ½ linguriţă cimbru uscat 1 linguriţă usturoi pudră 50 g + 50 g caşcaval cu un conţinut redus de grăsime (poţi folosi şi brânză mozzarella rasă, caşcaval Provolone sau parmezan) 50 g parmezan dat prin răzătoarea mare sare, după gust piper, după gust

Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Ungi cu ulei de măsline o tavă de copt. Speli dovleceii şi îi tai în felii subţiri sau jumătăţi de felii.

image

Speli busuiocul, îl usuci şi îl tai fin. Toci ceapa verde.

image image

Combini dovleceii cu busuiocul tocat, ceapa verde, cimbrul, usturoiul pudră, caşcavalul şi parmezanul. Amesteci până când legumele sunt bine acoperite. Condimentezi cu sare şi piper, apoi pui legumele în tava pregătită anterior şi le dai la cuptorul încins, aproximativ 25-30 de minute.

image

Când dovleceii sunt aproape făcuţi, scoţi tava din cuptor şi mai presari parmezan ras sau caşcaval, dacă vrei. Dai tava din nou la cuptor şi mai laşi dovleceii 10-15 minute, până când brânza se topeşte, iar dovleceii se rumenesc frumos.

image

Serveşti prepartul cât este cald încă.

Sursa + foto: www.kalynskitchen.com

Cele mai bune clătite de dovlecei

Cele mai bune clătite de dovlecei

Dovlecei gratinaţi

Dovlecei gratinaţi

Mic dejun cu ouă ochiuri şi dovlecei

Mic dejun cu ouă ochiuri şi dovlecei

Dovlecei la borcan

Dovlecei la borcan

Aperitiv rapid: mini-pizza din dovlecei FOTO

Aperitiv rapid: mini-pizza din dovlecei FOTO