Dovlecei rotunzi umpluţi cu tofu

dovlecei umpluti cu tofu jpeg

Cea mai nerecomandată combinaţie a dovleceilor este cu lapte de natură animală. Dar asta nu înseamnă că nu-l poţi folosi pe cel vegetal. Sau de ce nu să prepari nişte dovlecei rotunzi umpluţi cu tofu. Absolut delicios!

Ingrediente

4 dovlecei rotunzi 2 ardei graşi verde şi galben 300 g brânză tofu 50 g unt 1 ceapă albă mare 1 fir de ceapă verde 2 linguri ulei de măsline chimen măcinat busuioc tocat crenguţe de busuioc boia dulce de ardei (opţional) sare piper

Mod de preparare

Se spală bine dovleceii, se taie un capac deasupra, se scoate cu o linguriţă miezul din interior, apoi se opăresc în apă clocotită cu sare 2-3 minute. Se scot cu grijă şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Separat, se rade brânza (se sfărâmă cu mâna sau se taie cubuleţe) şi se amestecă cu ardeii, ceapa albă şi ceapa verde, tocate mărunt, şi condimente, după gust. Se umplu dovleceii cu amestecul preparat, se adaugă un cubuleţ de unt deasupra şi se aşază apoi într-o formă termorezistentă unsă cu ulei. Se pun la cuptor pentru circa 20 de minute. Se servesc calzi, decoraţi cu crenguţe de busuioc.