Ecler cu ciocolată
Pentru cine are poftă de un ecler, iată reţeta rapidă a celui cu cremă de vanilie.
Ingrediente (4 porţii)
Pentru aluat 100 ml apă 120 ml lapte 125 g unt 4 ouă 1 linguriţă sare 1 linguriţă zahăr 5-6 linguri făină
1/2 l lapteclocotit
1 baton vanilie
6 gălbenuşuri
200 g zahăr
60 g făină
2 linguri unt
50 g ciocolată menaj
50 g fistic măcinat
Mod de preparare
Se pun la fiert laptele,apa, sarea, untul şi zahărul. Când fierb, se ia vasul de pe foc, se adaugă 5-6 linguri de făină, amestecând continuu. Când se răceşte, se adaugă ouăle bătute şi se amestecă bine. Într-o tavă unsă se pun bastonaşe din aluat, se coc la foc potrivit 20 de minute, se lasă să se răcească şi se taie pe jumătate. Pentru cremă se fierbe
laptele cu vanilia. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi făina şi se toarnă apoi, puţin câte puţin, laptele călduţ. Se pune la foc, amestecând continuu, până când crema începe să se îngroaşe.
Se dă la o parte, se adaugă untul şi se freacă până se răceşte compoziţia. Se umplu eclerurile cu cremă, iar deasupra se ornează cu ciocolata topită la bain-marie şi cu fistic măcinat.