Fasole călită cu cârnaţi

Cea mai bună fasole era cea pe care o prepara bunica în tigaie pe sobă. Când punea alături cârnaţi afumaţi, mămăligă şi varză murată, era cea mai gustoasă masă.
De ce ai nevoie pentu fasole călită cu cârnaţi
500 g fasole fiartă
2 linguri untură
2-3 cepe
3 cârnaţi
1 linguriţă boia de ardei iute
2 căţei de usturoi
sare
piper
Cum se prepară fasolea călită cu cârnaţi
Topeşti grăsimea şi căleşti cepele tocate până când devin sticloase. Pui fasolea fiartă, cu 1-2 polonice din supa în care a fiert, adaugi boiaua, căţeii de usturoi tocaţi, sare şi piper, după gust. Laşi să fiarbă câteva minute, apoi pui cârnaţii, acoperi şi mai laşi să clocotească câteva minute.
Sursa https://lindysez.com