Fasole călită cu cârnaţi

fasole jpeg

Cea mai bună fasole era cea pe care o prepara bunica în tigaie pe sobă. Când punea alături cârnaţi afumaţi, mămăligă şi varză murată, era cea mai gustoasă masă.

De ce ai nevoie pentu fasole călită cu cârnaţi

500 g fasole fiartă

2 linguri untură

2-3 cepe

3 cârnaţi

1 linguriţă boia de ardei iute

2 căţei de usturoi

sare

piper

Cum se prepară fasolea călită cu cârnaţi

Topeşti grăsimea şi căleşti cepele tocate până când devin sticloase. Pui fasolea fiartă, cu 1-2 polonice din supa în care a fiert, adaugi boiaua, căţeii de usturoi tocaţi, sare şi piper, după gust. Laşi să fiarbă câteva minute, apoi pui cârnaţii, acoperi şi mai laşi să clocotească câteva minute.

Sursa https://lindysez.com

https://lindysez.com