Fettuccine cu roşii şi busuioc

Aceste fettuccine cremoase cu roşii şi busuioc sunt un fel de mâncare perfect pentru iubitorii pastelor în fel şi chip!
Ingrediente (4 porţii) 250 g paste fettuccine 3 linguri unt 2 linguriţe usturoi pisat 3 linguri făină 2 căni smântână de gătit 1 cutie suc de roşii sau 2-3 linguri bulion ¼ cană frunze busuioc, tocate fin ½ cană parmezan răzuit sare
Mod de preparare
Fierbe pastele potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj. le scurgi şi le dai deoparte.
Într-o cratiţă mare topeşti untul la flacără medie. Adaugi usturoiul şi amesteci 1-2 minute. Adaugi făina şi amesteci, împiedicând formarea de cocoloaşe. Treptat, adaugi şi smântâna.
Pui sucul de roşii sau bulionul şi amesteci. Dai focul mai mare şi laşi să dea în clocot, apoi dai focul mai încet şi laşi să fiarbă şi adaugi brânza. Laşi pe foc 10 minute sau până când brânza s-a topit complet iat amestecul este moale.
Adaugi sarea în sos şi amesteci bine. Guşti şi adaugi puţină sare în plus, dacă vreui. Serveşti sosul peste fettuccine. Presari pe deasupra parmezanul şi busuiocul dacă doreşti.
sursa: http://www.lecremedelacrumb.com/