Ficăţei de pui la tavă
![1366898046 2913ficatei 20de 20pui jpeg](https://cdn.adh.reperio.news/image-d/d66f3906-4eb2-4b4d-aa0d-ca7c0569e2aa/index.jpeg?p=a%3D1%26co%3D1.05%26w%3D500%26h%3D718%26q%3D91%26r%3Dcontain%26f%3Dwebp)
Ingrediente:
8 ficăţei de pui 3 cartofi mari 4 linguri ulei 1 ceapă mare 1 salată verde 1 ardei gras 1 lămâie boia de ardei sare piper
Mod de preparare:
Tai ceapa rondele şi o aşezi într-o tavă. Deasupra aşezi ficăţeii, pudrezi cu sare, boia de ardei, piper şi stropeşti cu 2 linguri de ulei. Acoperi tava cu folie de aluminiu sau capac şi o introduci la cuptor, la foc potrivit, pentru 25 de minute. Cu 10 minute înainte de a fi gata, înlături capacul şi laşi să se rumenească frumos deasupra.
Cureţi şi tai cartofii pai, apoi îi prăjeşti să fie crocanţi. Serveşti ficăţeii calzi garnisiţi cu cartofi pai şi cu o salată verde şi ardei gras, asezonate cu zeamă de lămâie.