Ficăţei de pui la tavă

1366898046 2913ficatei 20de 20pui jpeg

Ingrediente:

8 ficăţei de pui 3 cartofi mari 4 linguri ulei 1 ceapă mare 1 salată verde 1 ardei gras 1 lămâie boia de ardei sare piper

Mod de preparare:

Tai ceapa rondele şi o aşezi într-o tavă. Deasupra aşezi ficăţeii, pudrezi cu sare, boia de ardei, piper şi stropeşti cu 2 linguri de ulei. Acoperi tava cu folie de aluminiu sau capac şi o introduci la cuptor, la foc potrivit, pentru 25 de minute. Cu 10 minute înainte de a fi gata, înlături capacul şi laşi să se rumenească frumos deasupra.

Cureţi şi tai cartofii pai, apoi îi prăjeşti să fie crocanţi. Serveşti ficăţeii calzi garnisiţi cu cartofi pai şi cu o salată verde şi ardei gras, asezonate cu zeamă de lămâie.