Foitaj cu mango şi frişcă
Dacă îţi plac prăjiturile cu cremă şi fructe, te poţi inspira din această reţetă în care mango e vedeta.
Foitaj cu mango şi frişcă
Dificultate medie/Preparare: 40'/1 prăjitură
Ingrediente
500 g aluat foitaj
50 ml ulei
Pentru gemul de mango:
5 mango foarte bine coapte
100 g zahăr
zeama de la 1 lămâie
Pentru frişcă
400 ml smântână pentru frişcă
100 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Cureţi mango de coajă şi le tai felii. Le pui la fiert cu zahărul şi cu apa cât să le acopere. Laşi până când se leagă, amestecând din când în când. Când este gata gemul, iei de pe foc, pui zeama de lămâie şi laşi să se răcească înainte de a-l folosi.
Întinzi ambele foitaje. Dintr-unul formezi un cerc cu diametrul de 20 cm, iar din celălalt tai 8 triunghiuri. Le ungi cu ulei şi le pui într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Le dai la cuptor, la 170 °C până devin aurii. Le scoţi şi le laşi să se răcească. Smântâna o dai la congelator 30 de minute, apoi o mixezi până devine frişcă.
Întinzi gemul de mango peste bucata rotundă de blat, pui frişcă, apoi aşezi triunghiurile de foitaj. Decorezi cu zahăr pudră.
FOTO: Profimedia