Friptură aromată de vită

shutterstock 95154427 jpeg

Ce poate fi mai gustos decât o bucată de carne care să se topească în gură?

Dificultate medie

Preparare 70’

Pentru 4 porţii

Ai nevoie de

500 ml bere neagră

1 kg cotlet de viţel fără os

2 cepe

sos de soia

piper

rozmarin

cimbru

2 linguri ulei

6 căţei de usturoi

Speli carnea, porţionată în prealabil, o ştergi cu un şerveţel absorbant şi o pui într-un vas. Adaugi usturoiul pisat, torni berea, 2 linguriţe de sos de soia, 2 linguri de ulei, piper, rozmarin şi cimbru. Amesteci bine, guşti şi dacă trebuie mai poţi adăuga sare. Acoperi vasul şi ţii marinata la frigider peste noapte. A doua zi pui carnea într-o tavă, în care ai aşezat ceapa tăiată julien. Verşi din marinată şi acoperi tava cu folie de aluminiu, având grijă ca folia să nu atingă carnea. Laşi la cuptor 45 de minute, după care îndepărtezi folia şi o mai ţii până când carnea se rumeneşte. Serveşti friptura cu garnitură de cartofi copţi în coajă şi roşii coapte.

Foto: Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg