Friptură aromată de vită

Ce poate fi mai gustos decât o bucată de carne care să se topească în gură?
Dificultate medie
Preparare 70’
Pentru 4 porţii
Ai nevoie de
500 ml bere neagră
1 kg cotlet de viţel fără os
2 cepe
sos de soia
piper
rozmarin
cimbru
2 linguri ulei
6 căţei de usturoi
Speli carnea, porţionată în prealabil, o ştergi cu un şerveţel absorbant şi o pui într-un vas. Adaugi usturoiul pisat, torni berea, 2 linguriţe de sos de soia, 2 linguri de ulei, piper, rozmarin şi cimbru. Amesteci bine, guşti şi dacă trebuie mai poţi adăuga sare. Acoperi vasul şi ţii marinata la frigider peste noapte. A doua zi pui carnea într-o tavă, în care ai aşezat ceapa tăiată julien. Verşi din marinată şi acoperi tava cu folie de aluminiu, având grijă ca folia să nu atingă carnea. Laşi la cuptor 45 de minute, după care îndepărtezi folia şi o mai ţii până când carnea se rumeneşte. Serveşti friptura cu garnitură de cartofi copţi în coajă şi roşii coapte.
Foto: Shutterstock