Friptură de vită cu cartofi şi parmezan

carne de vita cu cartofi jpeg

Cine poate rezista unei fripturi de vită suculente, preparată la cuptor, alături de cartofi fragezi cu parmezan? Încearcă şi tu reţeta pe care ţi-o propunem astăzi. Va deveni cu siguranţă una din preferatele tale!

Ingrediente

4 bucăţi carne de vită

sare

piper

2-3 cartofi mari

4 căţei de usturoi pisaţi

1 linguriţă mix de condimente pentru friptură

50 g parmezan ras

2 linguri pătrunjel tocat

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 190 °C. Speli cartofii, îi usuci şi îi tai felii, pe lungime. Îi aşezi într-o tavă. Torni peste ei ulei, presari usturoiul, mixul de condimente şi parmezanul. Amesteci toate ingredientele. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Dai la cuptor, pentru 20-25 de minute, până se rumenesc. Măreşti temperatura la 220 °C.

Condimentezi carnea cu sare şi piper, după gust, apoi o pui în tavă lângă cartofi. Mai laşi la cuptor, 4-5 minute, pe fiecare parte. Serveşti cu pătrunjel şi extra parmezan, dacă vrei.

Sursa http://damndelicious.net