Fursecuri aromate cu ciocolată

Pregăteşte aceste fursecuri cu ciocolată pentru orice ocazie.
Ce ai nevoie
225 g zahăr 120 g unt 1 ou 1 linguriţă esenţă de vanilie 1/2 linguriţă bicarbonat de sodiu 180 g făină 1 lingură cacao 1 praf de sare 200 g ciocolată mărunţită 140 g nucă măcinată
Cum se prepară
Se bate zahărul cu untul spumă, se adaugă oul, esenţa de vanilie şi bicarbonatul. Se amestecă separat făina cu sarea şi cacaua, după care se toarnă peste compoziţie. La sfârşit, se adaugă ciocolata mărunţită şi nuca măcinată.
Din aluat se formează biluţe de 5 cm diametru, se aşază pe o tavă unsă cu unt, la 10 cm distanţă între ele. Se lasă la cuptor 15-20 de minute, până când devin maro-aurii, după care se lasă să se răcească. Se pot păstra câteva zile, la temperatura camerei.
sursa foto: Shutterstock