Fursecuri cu cremă de vanilie
Poţi pregăti aceste furscuri cu cremă de vanilie pentru a-ţi răsfăţa colegii în prima zi din săptămână. Vor fi cu siguranţă foarte apreciate!
Ingrediente (12 porţii)
Pentru fursecuri 150 g margarină 200 g făină 100 g nuci măcinate 100 g zahăr 1 lingură rom 1 plic praf de copt coajă rasă de lămâie
100 ml lapte
1 lingură amidon
150 g zahăr pudră
200 g unt
2 esenţe de vanilie
Cum se prepară
Se freacă margarina cu zahărul, apoi se adaugă romul, nucile măcinate, făina, coaja rasă de lămâie şi praful de copt. Se obţine un aluat vârtos, care se înfăşoară într-o folie de plastic şi se dă la frigider pentru 30 de minute.
Se întinde o foaie de 5 mm grosime, se taie discuri cu un pahar, se aşază într-o tavă unsă şi tapetată şi se dau la cuptor pentru 15-20 de minute.
Se fierbe laptele cu amidonul până se îngroaşă şi se lasă la răcit. Se freacă untul spumă cu zahărul şi esenţa de vanilie, apoi se încorporează treptat compoziţia de lapte. Fursecurile coapte şi răcite se lipesc două câte două cu crema de vanilie.