Fursecuri cu dulceaţă
Pentru colindatori sau o gustare cu un ceai fierbinte, aceste fursecuri cu dulceaţă sunt răsfăţul potrivit.
Ingrediente (25 bucăţi)
Pentru aluat 160 g făină 200 g unt 1 albuş 80 g zahăr pudră 2-3 linguri lapte condensat
200 g dulceaţă
100 g zahăr pudră
1 lingură zeamă de lămâie
apă
Mod de preparare
Mixezi untul moale cu zahărul până devin o cremă. Adaugi albuşul şi continui să mixezi. Torni laptele şi făina în ploaie. Vei obţine un aluat moale, nelipicios, pe care-l întinzi pe masa presărată cu făină, într-un strat de 3 mm. Decupezi forme, iar la jumătate dintre ele le decupezi şi interiorul. Pui formele pe o hârtie de copt şi le dai la cuptorul preîncălzit 15-20 de minute.
După ce s-au răcit, ungi formele întregi cu dulceaţă şi le acoperi cu formele decupate în interior. Pentru decor, pui într-un castron zahărul pudră şi zeama de lămâie. Adaugi apă, puţin câte puţin, amestecând continuu cu un tel până obţii o cremă densă. Întinzi glazura peste fursecuri şi le dai le rece două ore.