Fursecuri cu gem

fursecuri cu gem jpeg

Sunt cele mai fragede fursecuri pe care le-ai putea prepara şi, în plus, le poţi da o savoare deosebită cu gemul tău preferat.

De ce ai nevoie pentru fursecuri cu gem

125 g unt

20 g zahăr pudră

190 g făină

50 g amidon

½ linguriţă esenţă de vanilie

coaja de la 1 lămâie mică

1 praf de sare

1 ou

1 lingură lapte

50 g gem

zahăr pudră, pentru decor

Cum se prepară fursecuri cu gem

Mixezi untul cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi vanilia, sarea, făina, amidonul şi coaja de lămâie. Când capătă aluatul o consistenţă sfărâmicioasă încorporezi oul. Înfăşori aluatul în folie alimentară şi-l dai la rece pentru o oră. Pui aluatul pe o hârtie de copt, aşezi deasupra altă hârtie şi-l întinzi până când are 1-2 mm grosime. Pentru a lucra mai uşor, poţi împărţi aluatul în jumătate, însă nu uita să dai la frigider aluatul pe care nu-l prepari. Tai aluatul pătrate, cu un cuţit zimţat, pui la mijloc o lingură de gem şi lipeşti la mijloc colţurile opuse. Ungi fursecurile cu lapte şi le dai la cuptor 15-17 minute, până devin uşor aurii. După ce s-au răcit, le pudrezi cu zahăr.

Sursa foto http://italyonmymind.com.au/

http://italyonmymind.com.au/