Fursecuri cu gem

Sunt cele mai fragede fursecuri pe care le-ai putea prepara şi, în plus, le poţi da o savoare deosebită cu gemul tău preferat.
De ce ai nevoie pentru fursecuri cu gem
125 g unt
20 g zahăr pudră
190 g făină
50 g amidon
½ linguriţă esenţă de vanilie
coaja de la 1 lămâie mică
1 praf de sare
1 ou
1 lingură lapte
50 g gem
zahăr pudră, pentru decor
Cum se prepară fursecuri cu gem
Mixezi untul cu zahărul până capătă o consistenţă cremoasă. Adaugi vanilia, sarea, făina, amidonul şi coaja de lămâie. Când capătă aluatul o consistenţă sfărâmicioasă încorporezi oul. Înfăşori aluatul în folie alimentară şi-l dai la rece pentru o oră. Pui aluatul pe o hârtie de copt, aşezi deasupra altă hârtie şi-l întinzi până când are 1-2 mm grosime. Pentru a lucra mai uşor, poţi împărţi aluatul în jumătate, însă nu uita să dai la frigider aluatul pe care nu-l prepari. Tai aluatul pătrate, cu un cuţit zimţat, pui la mijloc o lingură de gem şi lipeşti la mijloc colţurile opuse. Ungi fursecurile cu lapte şi le dai la cuptor 15-17 minute, până devin uşor aurii. După ce s-au răcit, le pudrezi cu zahăr.
Sursa foto http://italyonmymind.com.au/