Fursecuri cu gem

fursecuri cu gem jpeg

Simple şi uşor de preparat, perfecte şi pentru ziua de Mărţişor sau de 8 martie sunt aceste fursecuri cu gem.

Ingrediente pentru fursecuri cu gem

250 g făină 1 praf de sare 225 g unt 60 g zahăr 1 linguriţă esenţă de vanilie 100 g gem de căpşuni zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare pentru fursecuri cu gem

Se freacă untul spumă, se adaugă zahărul, praful de sare şi esenţa de vanilie. Când s-a dizolvat zahărul, se încorporează uşor ­făina. Se frământă puţin aluatul, se împachetează în folie alimentară şi se lasă la rece o oră.

Se întinde o foaie de 2 cm grosime şi se taie fursecurile cu diferite forme. Jumătate dintre ele se taie în mijloc cu o formă mică inimioară, acestea fiind „capacele”. Se lipesc de fursecurile mari, iar în mijlocul rămas gol se pune uşor gem, fără să se murdărească aluatul.

Se aşază fursecurile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se lasă la frigider 15 minute, pentru a-şi păstra forma la copt. Se coc în cuptorul preîncălzit circa

15 minute. Când se răcoresc, fursecurile cu gem se pudrează cu ­zahăr.