Fursecuri cu gem

Simple şi uşor de preparat, perfecte şi pentru ziua de Mărţişor sau de 8 martie sunt aceste fursecuri cu gem.
Ingrediente pentru fursecuri cu gem
250 g făină 1 praf de sare 225 g unt 60 g zahăr 1 linguriţă esenţă de vanilie 100 g gem de căpşuni zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare pentru fursecuri cu gem
Se freacă untul spumă, se adaugă zahărul, praful de sare şi esenţa de vanilie. Când s-a dizolvat zahărul, se încorporează uşor făina. Se frământă puţin aluatul, se împachetează în folie alimentară şi se lasă la rece o oră.
Se întinde o foaie de 2 cm grosime şi se taie fursecurile cu diferite forme. Jumătate dintre ele se taie în mijloc cu o formă mică inimioară, acestea fiind „capacele”. Se lipesc de fursecurile mari, iar în mijlocul rămas gol se pune uşor gem, fără să se murdărească aluatul.
Se aşază fursecurile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se lasă la frigider 15 minute, pentru a-şi păstra forma la copt. Se coc în cuptorul preîncălzit circa
15 minute. Când se răcoresc, fursecurile cu gem se pudrează cu zahăr.