Fursecuri cu gem

Nu ai nevoie de niciun motiv anume pentru a le prepara, mai ales că în cămara ta mai sunt încă multe borcane cu gem nedesfăcute.
Ai nevoie de
250 g unt la temperatura camerei
250 g zahăr
1 ou
1 lingură esenţă de vanilie
750 g făină
1 lingură zeamă de lămâie
1 lingură coajă de lămâie
1 praf de sare
½ lingură praf de copt
1 borcan gem
Mixează untul cu zahărul până obţii consistenţa unei creme. Adaugă oul, vanilia, sarea, coaja şi sucul de lămâie şi praful de copt. Încorporează făina puţin câte puţin, până obţii o cocă maleabilă. O strângi într-o folie alimentară şi o dai la frigider pentru 2 ore.
Presari făină pe suprafaţa de lucru, întinzi aluatul şi-l ştanţezi cu forme sau cu gura unei căni. Pui fursecurile într-o tavă cu hârtie de copt şi le dai la cuptor pentru 12-15 minute. După ce s-au răcorit câteva minute, le lipeşti între ele cu gem.
Sursa foto http://www.gogogogourmet.com