Fursecuri cu gem

Pentru orice ocazie, specială sau nu, poţi găti aceste fursecuri cu gem, mai ales dacă ai prin cămară cel puţin un borcan cu gem sau dulceaţă.
Ingrediente (25 fursecuri)
500 g făină
200 g unt
1 albuş
3 linguri zahăr pudră
gem de fructe
Mod de preparare
Mixezi untul, ţinut la temperatura camerei, cu zahărul pudră până se omogenizează. Adaugi albuşul şi continui să mixezi. Torni făina cernută şi frămânţi un aluat elastic, care nu se lipeşte de mâini. Întinzi aluatul pentru fursecuri cu grosimea de 3 cm pe masa tapetată cu făină şi-l decupezi în diferite forme.
Pui aceste fursecuri într-o tavă cu hârtie de copt şi le dai la cuptorul preîncălzit, cam 15 minute. După ce s-au răcit, lipeşti aceste fursecuri cu gem.
Prajitura cu nuca si gem de visine
Prajitura cu nuca si gem de visine
sursa foto: profimedia