Fursecuri cu nucă

fursecuri cu nuca jpeg

Această idee de desert poate fi pusă în practică printre picături. Pentru colindători ori pentru musafiri aceste fursecuri sunt foarte ademenitoare.

Ingrediente (8 porţii)

1 pachet margarină 150 g nucă măcinată 250 g făină 100 g zahăr pudră 1 esenţă de vanilie 1/2 linguriţă praf de copt zahăr pudră pentru decor

Mod de preparare

Freci spumă margarina cu zahărul şi esenţa de vanilie. Adaugi treptat şi alternativ făi­na cernută cu praful de copt şi nuca măcinată. Laşi aluatul obţinut la rece 30 de minute.

Întinzi o foaie potrivit de groasă şi tai forme de semiluni. Aşezi fursecurile într-o tavă în care ai pus hârtie de copt şi coci în cuptorul preîncălzit circa 35-40 de minute. După ce se răcoresc puţin, le pudrezi cu zahăr.