Fursecuri cu nuci

fursecuri cu nuci jpeg

Gata în numai 45 de minute, aceste fursecuri sunt o gustare excelentă la orele amiezii.

Ingrediente 500 g făină 1 linguriţă praf de copt 1 praf sare 200 g zahăr 100 ml ulei 150 ml vin alb demisec 1 linguriţă scorţişoară zahăr pudră, pentru decor 200 g mieji de nuci

Mod de preparare

Amesteci vinul cu uleiul, apoi adaugi zahărul şi un praf de scorţişoară. Combini praful de copt cu făina, sarea şi cu scorţişoara rămasă şi le încorporezi, în ploaie, în ingredientele lichide. Frămânţi un aluat elastic pe care îl dai la frigider 1 oră. Scoţi aluatul, îl întinzi într-o foaie cu grosimea de 1 cm şi decupezi fursecuri pe care le aşezi într-o tavă tapetată, pui pe fiecare miez de nucă zdrobit şi dai la cuptorul încins până când se rumenesc. Le serveşti presărate cu zahăr pudră.