Fursecuri cu vanilie

Pufoase şi fragede, aceste fursecuri cu vanilie pot fi deliciul dulce de lângă ceaşca matinală de cafea.
De ce ai nevoie pentru fursecurile cu vanilie
Pentru aluat
- 250 g unt
- 500 g zahăr
- 150 ml ulei de cocos
- 2 ouă
- 2 linguri esenţă de vanilie
- 5 căni făină
- 1 praf de sare
- 1 lingură bicarbonat
Pentru glazură
- 150 g unt moale
- 150 g frişcă
- 1 lingură esenţă de vanilie
- 5 căni zahăr pudră
- Puţin colorant alimentar roşu
Cum se prepară fursecurile cu vanilie
Dă drumul la cuptor. Mixează untul cu zahărul şi uleiul de cocos, adaugă ouăle, unul câte unul şi esenţa de vanilie.
Întru-un vas separat amestecă făina cu bicarbonatul şi sarea. Încorporează îngredientele uscate peste cremă şi mixează până aluatul devine omogen. Întinde două foi, decupează fursecurile cu gura unui pahar, în timp ce cu dosul lui apeşi pe fiecare fursec pentru a forma o mică adâncitură.
Pune fursecurile cu vanilie într-o tavă cu hârtie de copt şi dă-le la cuptor până se rumenesc. Lasă să se răcească.
Pentru glazură mixează untul cu frişca şi esenţa de vanilie. Pune zahărul şi amestecă până capătă consistenţa unei creme. Pune câteva picături de colorant până capeţi culoarea pe care ţi-o doreşti. Pune glazura peste aceste fursecuri cu vanilie.
Tartă cu mere, săracă în potasiu
Tartă cu mere, săracă în potasiu
Tartă cu dovleac şi ciocolată albă
Tartă cu dovleac şi ciocolată albă
Sursa foto http://lovelylittlekitchen.com