Fursecuri şpriţate

Gustoase, rapide şi foarte uşor de preparat.
Ce ai nevoie
200 g unt moale 1 gălbenuş 200 g făină 5 linguri zahăr 100 g nucă de cocos 1 lingură oţet 4 linguri apă minerală 1 esenţă de vanilie 1 praf de sare gem
Cum se prepară
Se mixează untul moale cu zahărul şi gălbenuşurile. Se adaugă oţetul, apa minerală, un praf de sare, esenţa de vanilie şi se mixează bine. Se încorporează făina şi nuca de cocos. Dacă aluatul este prea gros, se mai adaugă apă minerală. Trebuie să fie un aluat potrivit de moale.
Cu ajutorul aparatului de şpriţat, se pun rondele într-o tavă cu hârtie de copt (ca în imagine). Se introduc la cuptor pentru 15-20 de minute. Trebuie să se rumenească uşor. Se lasă să se răcească şi se servesc cu gem în mijloc.
sursa foto: Shutterstock