Gazpacho de castraveţi (fără foc)

Dacî aveaţi impresia că gazpacho se poate face numai din roşii, vă înşelaţi amarnic! Iată că se poate face şi din castraveţi! Şi este foarte gustos!
Ingrediente
500 g castraveţi proaspeţi 1 ardei gras verde 1 ceapă verde 2-3 căţei de usturoi 2 linguri ulei de măsline 1 lingură măsline verzi tocate mărunt 2 linguri brânză de oi rasă 1 cană iaurt gros sare piper 1 cană gheaţă pisată frunze de mentă
Cum se prepară
Se curăţă castraveţii de coajă, se păstrează unul întreg, iar ceilalţi se toacă mărunt cu un cuţit foarte bine ascuţit. Se curăţă ardeiul de seminţe şi de cotor, iar pulpa se toacă cubuleţe. Ceapa şi usturoiul se taie rondele fine. Se amestecă toate ingredientele cu două linguri de ulei, se adaugă măslinele tocate mărunt, brânza rasă, iaurtul gros şi se mixează câteva secunde cu un blender. Se adaugă apă rece până la consistenţa dorită. Se potriveşte gustul de sare şi piper. La sfârşit, se adaugă gheaţa pisată cu blenderul, se repartizează în cupe, castronele sau în pahare groase şi se servesc imediat, decorate cu câte o felie lungă de castravete şi frunze de mentă. Este un remediu excelent pentru zilele caniculare.