Gem picant de piersici

Cine spune că gemul trebuie neapărat să fie dulce? Încearcă-l pe acesta de piersici picant şi dimineţile vor căpăta alt gust.
De ce ai nevoie pentru gem picant de piersici
1,5 kilograme piersici
2 ardei iuţi
3 căni zahăr
½ cană suc de lămâie
1-2 linguri unt
Cum se prepară gemul picant de piersici
Descojeşti piersicile, le îndepărtezi sâmburele şi le pui la fiert în apă timp de 1 minut. Scurgi apa şi tai piersicile felii şi ardeiul iute bucăţi. Pune piersicile, ardeii, zahărul şi zeama de lămâie într-o cratiţă. Când începe să facă spumă pune 1 lingură de unt, iar pe cea de a doua doar dacă continua să facă spumă. Când gemul s-a închegat îl torni în borcane curate şi sterilizate. Pune-l în cămară după ce s-a răcorit.
Sursa foto http://recipesfoodandcooking.com