Ghiveci de legume cu bacon
O reţetă minunată pentru aceste seri reci, când o cină caldă e tot ce-ţi doreşti. Deci, ce spui? Vrei o porţie de ghiveci de legume cu bacon?
De ce ai nevoie pentru ghiveci de legume cu bacon
2 cartofi
2 morcovi
1 ţelină mică
1 legătură ceapă verde
2 ardei
1 conservă porumb
10 felii bacon
100 ml supă de legume
200 ml lapte
2-3 linguri ulei
rozmarin, oregano, pudră de ardei iute, după gust
Cum se prepară ghiveci de legume cu bacon
Descojeşti cartofii şi-i tai cubuleţe, după care îi fierbi în apă cu sare. Cureţi morcovii şi ţelina şi le tai bucăţi, după care le amesteci cu ardeiul tăiat şi ceapa verde tocată. Rumeneşti feliile de bacon în ulei şi le scoţi pe şervete absorbante. Scurgi cartofii când sunt aproape gata, adaugi restul legumelor, laptele şi supa, condimente după gust şi baconul tăiat bucăţi şi laşi să fiarbă până scade.