Gnocchi cu brânză şi spanac

gnocchi branza spanac jpeg

Poate că denumirea sună un pic mai pompos, dar nu este o reţetă de care ar trebui să vă feriţi considerând-o dificlă. Ba din contră, această reţetă de gnocchi cu brânză şi spanac este foarte uşor de preparat şi gata în numai jumătate de oră.

Ingrediente pentru gnocchi cu brânză şi spanac

250 g spanac 400 g cartofi 1 dovlecel 100 g caşcaval 200 g brânză de vaci făină 2 ouă 200 g telemea de capră 2 căţei de usturoi 2 linguri smântână busuioc verde sare piper

Mod de preparare pentru gnocchi cu brânză şi spanac

Se fierb cartofii în coajă, se scurg de apă, se curăţă de coajă şi se presează ca pentru piure sau se trec prin maşina de tocat. Spanacul se spală sub jet de apă rece, se scurge şi se opăreşte un minut în apă cu sare, apoi se scurge, se toacă mărunt şi se amestecă cu piureul de cartofi.

Se adaugă ouăle bătute ca pentru omletă, telemeaua rasă, usturoiul zdrobit, smântâna, busuioc tocat fin, sare şi piper, după gust. Se amestecă toate ingre­dientele, se adaugă treptat făină şi se frământă bine până se obţine un aluat vârtos.

Din aluatul obţinut se modelează un sul potrivit de subţire şi se taie gnocchi (găluşte mici), care se fierb, pe rând, în apă cu sare, apoi se scot cu lingura de supă, pe un platou cald.

Separat, se taie dovlecelul, pe lungime, felii subţiri, se pudrează cu sare şi piper, apoi se frig pe grătarul bine încins, pe ambele părţi. Gnocchi se servesc garnisite cu felii de dovlecel, brânză de vaci şi aşchii subţiri de caşcaval. Cu siguranţă, aţi preparat cei mai buni gnocchi cu brânză şi spanac.