Gogoşele cu şuncă

Rapid şi gata de servire pentru orice gurmand!
Ingrediente
300 g făină 2 gălbenuşuri 15 g drojdie 3-4 linguri lapte călduţ 3-4 linguri ulei 200 g şuncă fiartă 1 ceapă boia de ardei sare ulei pentru prăjit
Mod de preparare
Se pune drojdia în lapte călduţ şi se lasă 10-15 minute. Se bat gălbenuşurile. Se frământă făina cu gălbenuşurile, se adaugă maiaua şi un praf de sare. Se lucrează punând ulei puţin câte puţin, până ce aluatul devine uşor elastic. Se încorporează şunca tăiată mărunt şi se lasă aluatul să dospească la loc cald.
Se întinde cu sucitorul o foaie de grosimea unui deget şi se taie forme cu paharul. Se mai lasă să stea 10 minute, se prăjesc în ulei fierbinte şi se scurg de ulei pe hârtie absorbantă. Se taie ceapa julien, se căleşte şi, când este rumenită, se presară boia. Se pune pe fiecare gogoaşă puţină ceapă şi se servesc cu roşii şi cu
ceapă verde.
sursa foto: Image Food