Gogoşele dulci cu dovleac

gogosele dulci cu dovleac jpeg

Dovleacul este o legumă bogată în antioxidanţi, dar slab calorică. Puteţi mânca după pofta inimii! În plus, conţine multe fibre, facilitând tranzitul intestinal. Locuitorii din America de Nord îl consideră un aliment sănătos prin excelenţă. 150 g de dovleac de grădină acoperă în totalitate necesarul zilnic de provitamina A (betacaroten).

Ai nevoie de (20 de bucăţi)

500 g miez de dovleac copt 4 ouă 1 cană făină 6 linguri zahăr 1 linguriţă rasă scorţişoară 1 praf sare 100 g smântână ulei, pentru prăjit

Mod de preparare

Amesteci dovleacul cu făina, praful de sare şi zahărul. Adaugi ouăle bătute, smântâna, scorţişoara şi amesteci continuu. Frămânţi ca să se omogenizeze bine ingredientele şi, dacă aluatul ţi se pare prea moale, mai poţi adăuga făină. Încingi ulei şi formezi gogoşele, pe care le prăjeşti până devin aurii. Le serveşti presărate cu zahăr.