Gogoşele glazurate

Uşor de preparat şi gustos, tocmai bun pentru acest sfârşit de săptămână.
Ingrediente
1 pahar cu apă 100 g unt 1 lingură de zahăr 200 g făină 4 ouă un praf de sare ulei pentru prăjit
Pentru glazură
200 g ciocolată neagră de menaj
100 g ciocolată albă de menaj
Cum se prepară
Într-o oală se pun pe foc apa, untul, zahărul şi sarea. Când apa începe să clocotească, se ia de pe foc şi se pune toată cantitatea de făină. Se freacă, repede să nu se transforme
în cocoloaşe, şi se amestecă continuu până când aluatul se desprinde de pe cratiţă. Se lasă să se răcească şi apoi se adaugă ouăle, omogenizând complet compoziţia.
Se ia cu o lingură din compoziţie şi se pun gogoşelele la copt în ulei fierbinte. După ce s-au rumenit pe toate părţile, se scot pe şerveţele absorbante. Se face şi glazura pentru care se topeşte la bain-marie întâi ciocolata neagră, care se toarnă peste gogoşi. Apoi se topeşte şi cea albă, care se pune într-o pungă, se taie un colţ mic şi se ornează gogoşile.
sursa foto: Fotolia