Gogoşi cu brânză şi gem de căpşuni

gogosi cu branza si gem jpeg

Cui nu-i plac deserturile făcute în casă? Gogoşi, ori plăcinte, clătite ori prăjituri, toate capătă altă valoare atunci când sunt pregătite de tine.

Ingrediente (1 tavă)

Pentru aluat 400 g făină 200 g brânză de vaci 200 g unt 3-4 linguriţe zahăr 1 praf de sare

gem de căpşuni

100 g brânză uşor sărată

150 g smântână

Mod de preparare

Scurgi brânza şi o mixezi cu untul ţinut la temperatura camerei. Adaugi făina amestecată cu sarea şi zahărul şi frămânţi până obţii un aluat nu foarte moale. Îl dai la frigider peste noapte, a doua zi îl împarţi în bucăţi egale, pe care le aplatizezi şi le aşezi într-o tavă tapetată.

Laşi gogoşile la cuptor până se rumenesc, le scoţi, le ungi cu gem, presari brânză rasă şi pui deasupra câte o linguriţă de smântână.

foto: Profimedia