Gogoşi cu brânză şi gem de căpşuni
Cui nu-i plac deserturile făcute în casă? Gogoşi, ori plăcinte, clătite ori prăjituri, toate capătă altă valoare atunci când sunt pregătite de tine.
Ingrediente (1 tavă)
Pentru aluat 400 g făină 200 g brânză de vaci 200 g unt 3-4 linguriţe zahăr 1 praf de sare
gem de căpşuni
100 g brânză uşor sărată
150 g smântână
Mod de preparare
Scurgi brânza şi o mixezi cu untul ţinut la temperatura camerei. Adaugi făina amestecată cu sarea şi zahărul şi frămânţi până obţii un aluat nu foarte moale. Îl dai la frigider peste noapte, a doua zi îl împarţi în bucăţi egale, pe care le aplatizezi şi le aşezi într-o tavă tapetată.
Laşi gogoşile la cuptor până se rumenesc, le scoţi, le ungi cu gem, presari brânză rasă şi pui deasupra câte o linguriţă de smântână.
foto: Profimedia