Gogoşi cu cremă caramel

gogosi cu crema caramel jpeg

Astăzi te vom ispiti cu cele mai dulci gogoşi, cele cu cremă caramel.

De ce ai nevoie pentru gogoşi cu cremă caramel

Pentru gogoşi

250 g făină

1 linguriţă praf de copt

100 g zahăr

50 ml lapte

50 ml frişcă

1 ou

2 linguri unt

1 linguriţă esenţă de vanilie

Pentru glazură

200 g zahăr

3 linguri smântână

nucă de cocos

Cum se prepară gogoşi cu cremă de caramel

Combină făina, praful de copt şi zahărul. Bate oul cu smântâna, laptele, untul şi vanilia, încorporează ingredientele uscate în cele lichide şi frământă să se omogenizeze. Pune aluatul într-un poş şi fă gogoşile direct în tava cu hârtie de copt. Ţine-le la cuptor până se rumenesc.

Separat, topeşte zahărul, iar după ce s-a caramelizat adaugă smântâna. Toarnă glazura cât timp este caldă peste gogoşi şi presară nucă de cocos.

Sursa foto http://www.culinarycoutureblog.com

http://www.culinarycoutureblog.com