Gogoşi cu vanilie

Cele mai bune gogoşi cu vanilie sunt cele preparate chiat de tine. Răsfaţă-te astfel la o cană cu ceai firbinte.
Ingrediente pentru gogoşi cu vanilie
400 g făină 20 g drojdie 1 praf de sare 3 linguri zahăr 1 ceaşcă cu apă minerală coajă de lămâie ulei pentru prăjit 100 g zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru garnisit
Mod de preparare pentru gogoşi cu vanilie
Se dizolvă drojdia şi o linguriţă de zahăr într-o ceaşcă cu apă, se adaugă două linguri de făină, se amestecă bine şi se lasă la crescut 30 de minute. Se amestecă maiaua cu
restul de făină, praful de sare, zahărul, coaja de lămâie şi se frământă bine până se obţine un aluat omogen, consistent şi elastic. Se lasă la crescut 30 de minute, la loc cald. Se întinde aluatul în foaie, se decupează cu gura unui pahar forme rotunde, care se rumenesc în uleiul foarte bine încins. Gogoşile cu vanilie se scot pe prosoape absorbante pentru a îndepărta excesul de grăsime şi se pudrează cu zahăr aromatizat cu vanilie.